Výstavu Město jako přízrak doprovází vnitřní i venkovní hra

Navštivte foglarovskou výstavu v Domě U Zlatého prstenu na Praze 1 a zahrajte si s rodinou nebo s oddílem hru Tajemná stínadla!

Výstava Město jako přízrak/Pražské inspirace Jaroslava Foglara je přístupná od pátku 3. 9. 2021 do 4. 9. 2022 v Domě U Zlatého prstenu na Praze 1. Skautská nadace Jaroslava Foglara je partnerem výstavy, zapůjčila do expozice i různé předměty z Jestřábova života. Část výstavy je scénografická, ukrytá ve sklepení, kde se přímo ponoříte do staré Prahy a Stínadel. Autorem je Petr Kotek, režisér filmu Záhada hlavolamu.

vystava

Výstavu doprovázejí i dvě hry, venkovní a vnitřní.

• Vnitřní hra  Tajemná Stínadla

Sada karet provede prostřednictvím různých úkolů výstavou. Cílem je sestavit zprávu a získat odměnu. „Průvodce“ má variantu i pro organizované skupiny.

Informace pro oddíly a školní skupiny:

Samoobslužná hra Tajemná Stínadla je určena organizovaným skupinám o počtu 8-20 účastníků. Pátrači ve 4 skupinách plní samostatně 4 úkoly. Společně pak vyluští zprávu a vyzvednou si odměnu.

Obecné informace:

Na program se objednávejte alespoň týden dopředu v rezervačním systému.

Cena programu: 60 Kč na žáka, pedagogický doprovod zdarma.

Program je určen pro skupiny 8-20 účastníků ve školním věku.

Během programu je možné fotografovat.

Detaily programu:

Věkové určení programu:

Mladší: 8-11 let

Starší: 12-15 let

Délka hry: 60-90 minut – dle zkušenosti

Vzhledem k velkému zájmu není možné hru absolvovat o víkendu bez závazné rezervace.

Rezervujte ZDE - https://eshop.muzeumprahy.cz/school/program/616

Pražským skupinám doporučujeme využít odpoledne v úterý-pátek.

Kontakt: lektori1@muzeumprahy.cz

• Venkovní hra Stínadla                                                                                                                                                          Karty a hrací plány jsou k vyzvednutí na pokladně v domě U Zlatého prstenu.

Hráči hledají podle slepé mapy Stínadel 17 míst, na kterých plní 17 úkolů. Cílem je získat 17 unikátních stínadelských pamětních karet a vyluštit závěrečnou tajenku. hra „Tajemná Stínadla“