Klubovna měsíce

V únoru se o vaši podporu uchází klubovna ve Verměřovicích!

V obci Verměřovice žije 711 obyvatel. Náš tamní skautský oddíl má 62 registrovaných členů, z toho 43 dětí a je součástí skautského střediska Bratra Robina Letohrad. Klubovnu na “Dolňáku“ mají místní moc rádi, ale je to stará chalupa, kterou je třeba opravit. Zároveň z důvodu velkého nárůstu členů přestaly vyhovovat její rozměry a vnitřní uspořádání. V současnosti je k dispozici jedna místnost, ve které probíhají všechny schůzky. Tato místnost už nestačí.

vermer

Padlo tedy rozhodnutí klubovnu celkově zrekonstruovat. Verměřovičtí skauti by rádi celému objektu zachovali jeho historickou podobu, která je v této obci již jedinečná, a zároveň přizpůsobili podmínky pro důstojný chod oddílu a střediska. Navíc, pokud to bude možné a podaří se jim sehnat dostatečné finanční prostředky, by v objektu vybudovali i zázemí pro možný víkendový pobyt skautských oddílů nejen z místního regionu, ale také ze všech koutů republiky včetně možnosti krátkodobých výměnných pobytů pro skauty ze zahraničí.

vermer2

Bude třeba vyměnit staré roubení za nové obvodové zdivo, v přízemí vybudovat kuchyňku a jednu velkou místnost, v podkroví 2 menší místnosti a nové schodiště. Také je nutná výměna krovu a střešní krytiny.

vermer3

V klubovně se bude moci scházet více dětí najednou. Každá družina bude mít k dispozici svůj prostor a navíc novou kuchyňku, díky které budeme moci pořádat pro děti i vícedenní akce.

S rekonstrukcí by místní chtěli začít na jaře 2023. Mají kompletní projektovou dokumentaci, vydané stavební povolení a hotový rozpočet. Jsou připraveni věnovat svůj čas a energii, ale potřebujeme pomoc s financováním přestavby. Budeme vám moc vděčni za jakoukoli částku, kterou podpoříte jejich snahu.

Přispět jim můžete pod tímto odkazem! Děkujeme za podporu!

Klubovna měsíce – co to je?