Staré foglarovky a poškozené Rychlé šípy pomohou nadaci

Pomoci výchově mladé generace nemusíte pouze finančním darem, ale i knihami Jaroslava Foglara či poškozenými sešity Rychlých šípů, které vám leží doma a je vám líto je vyhodit. Co se s nimi po věnování nadaci stane?

Staré foglarovky

Skautská nadace připravuje Jestřábův dobročinný antikvariát s jednoduchým provozem. Vy nabídnete jako dar nadaci své staré knížky, časopisy či jiné předměty. My vám napíšeme, zda máme o nabízené věci zájem a po předání je dáme do prodeje v dobročinném antikvariátu. Tím, že je získáme od vás zdarma a antikvariát funguje v režimu veřejné sbírky prostřednictvím prodeje předmětů, tak veškerý příjem z prodeje knížek může jít na podporu nadačních projektů.

O jaké foglarovské knihy či předměty máme zájem:

• pouze knihy či časopisy v opravdu dobrém stavu
  • knihy Jaroslava Foglara vydané do roku 1948
  • pozdější vydání pouze pokud by mělo podpis Jaroslava Foglara či patřilo k netypickým (zahraniční vydání, sešitová vydání apod.)
  • ze Sebraných spisů nakladatelství Olympia po roce 1990 pouze Hry Jaroslava Foglara, Tábor ve Sluneční zátoce, Tábor zelené příšery
  • časopisy Mladý hlasatel, Vpřed, Puls Rychlé šípy
  • předměty s tématikou díla Jaroslava Foglara jako jsou ježci v kleci, razítka apod.

Vše prosím nejdříve po jednom vyfoťte a pošlete na email: antikvariat@skautskanadace.cz

Budeme vám velmi vděční!

RS posk

Poškozené Rychlé šípy

Zatímco antikvariát hledá ty hezké a nepoškozené knihy, tak pro náš Jestřábův dobročinný obchod naopak potřebujeme časopisy poničené, potrhané, rozpadlé. Takové, které je vám líto vyhodit, protože jsou spojené s Jaroslavem Foglarem, ale nemáte pro ně využití. My jsme ho našli. Vracíme je do života tím, že z nich vytváříme obaly na zápisníky, desky, pouzdra  i stínidla na lampy. A věříme, že v budoucnu přijdeme na další využití a Jestřábovo dílo v jiné formě pomůže znovu dobré věci.

O jaké foglarovské časopisy máme zájem:

Své nabídky posílejte na jestrabuv.obchod@skautskanadace.cz, nebo pokud chcete poslat rovnou časopisy, pak na adresu: Skautská nadace Jaroslava Foglara, Senovážné nám. 24, 110 00 Praha 1.

Velice předem děkujeme!