Hoši od Bobří řeky komplet

19. vydání s červenou obálkou - opravený dotisk + 20. sběratelské vydání od Albatrosu.

Sklad Dar nadaci Cena celkem
20 ks 361 Kč 720 Kč

Toto zboží již nelze zakoupit

V tomto unikátním kompletu najdete 20. sběratelský výtisk dle rukopisu prvního knižního vydání z roku 1937 s ilustracemi Zdeňka Buriana a Jaroslava Foglara. Kromě samotného textu naleznete v knize rozsáhlý doslov z pera Václava Noska – Windyho, mnoho obrazových příloh a podrobnou ediční poznámku.

Ilustrační doprovod tvoří jak drobné kresby Jaroslava Foglara, tak kvaše Zdeňka Buriana. Technika kvaše je velice háklivá na kvalitní reprodukci, která se bohužel nedá docílit skenováním z vytištěných knih, pouze z originálů. Ty se ovšem kromě obálky zachovaly pouze tři a ty jsou otištěny barevně na vlepených přílohách. Všech osm kvašů je pak v příloze reprodukováno ve zmenšené podobě.

• 264 stran, formátu 23,5 x 17 cm

Kromě toho přikládáme reprint prvního vydání, které bylo publikované ve Slovíčku a doprovázené ilustracemi Jaroslava Foglara. Oproti následným knižním vydáním je zde množství rozdílů, včetně názvů jednotlivých bobříků. Publikace je opatřena doslovem a obrazovou přílohou.

• 68 stran, formátu 24 x 17,5 cm
  • červený tisk na obálce
  • opravený dotisk (oproti I. vydání z roku 2019 je uvnitř dotištěna chybějící strana)