Informace
Aktuality (0)

Skautský pomník

34. středisko Ostříž Praha realizuje ve spolupráci s Magistrátem pietní místo, které připomene skautské osudy z dob nacistické okupace a v dobách komunistické zvůle. Projekt oslovil širokou veřejnost a přinesl 141 400 Kč.

ostříž

Vzpomínka na velké osobnosti

34. středisko Ostříž Praha koná každoročně ve Velké Chuchli závod skautských hlídek Memoriál br. Vítka, činovníka střediska. Toto místo dalo vzniknout nápadu připomenout trvalým objektem oběti režimů z řad skautů. Mnoho skautů položilo své životy za vlast, mnoho skautů bylo zavřeno v koncentračních táborech, mnoho skautů prošlo kriminály a Jáchymovským uranovým peklem. Všem těmto osobnostem bude určeno pietní místo.

pomnik

Vlastní návrh představuje:

- dva sloupy značí dvě totality, budou provedeny z hrubé žuly

- na kratším sloupku letopočet 1939 - 1945

- na druhém sloupku dva letopočty 1950 - 1968, 1970 - 1989

- uprostřed lilie v kruhu z černé žuly

xx
Darujeme.cz logo

Potvrzení o přijetí daru přes darujme.cz bude zasláno na váš e-mail v polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.

Dlouhých 22 let
činnosti nadace

90+ podpořených
skautských kluboven

300+ podpořených
jiných projektů

Běžící projekty, které můžete podpořit.

Aktuality. Ať víte, co se u nás děje