Přehled tiskových zpráv o činnosti nadace, plánovaných aktivitách a podpořených projektech můžete sledovat zde:

• Rychlé šípy zná 90% Čechů!

Výsledky reprezentativního výzkum agentury Median pro Skautskou nadaci Jaroslava Foglara, který proběhl u příležitosti nového vydání restaurovaných komiksových příběhů Rychlých šípů Jaroslava Foglara od kreslíře Jana Fischera.

• Záhada hlavolamu slaví 80 let!

Skautská nadace k 80. výročí Záhady hlavolamu připravila venkovní instalaci spojenou s rodinnou hrou na území Starého Města pražského. Zároveň vydala unikátní zpracování Tleskačova deníku rukopisně psaného Jaroslavem Foglarem.

• Pokořen pátý milion

Skautfunding znamená zprostředkování darů přes portál darujme.cz skautským střediskům pro jejich vlastní projekty. Pátý milion byl získán za necelé tři měsíce od začátku září.

• KPZ slaví 85 let

Psal se 12. říjen 1935 a stálému přispěvovateli časopisu Malý Hlasatel Jaroslavu Foglarovi – Jestřábovi vyšel v rubrice Skautská stezka krátký článek s názvem KRABIČKA “POSLEDNÍ ZÁCHRANY”. Tím vypustil do světa fenomén, který dnes pod zkratkou KPZ zná téměř každý Čech.

• Čtvrtá lavička - Boj o první místo

Další Foglarova lavička byla odhalena v Královské oboře Stromovka na Praze 7, na dětském hřišti u Malé říčky. Stejně jako předchozí lavičky v ručně vyřezávaném motivu odkazuje na autorovo dílo - knihu Boj o první místo. Tento titul současně vychází v nakladatelství Albatros s ilustracemi Jaromíra 99.

• Jaroslav Foglar - 100 let skautem

V roce 2020 je tomu sto let, kdy dvanáctiletý Jaroslav Foglar vykročil poprvé na skautskou stezku, i když pouze na krátký čas. Vrátil se na ní znovu po třech letech a zůstal jí věrný až do konce života.

• Odkaz závětí

Odkaz závětí je jedním z témat, kterým se Skautská nadace věnuje. Oslovuje skautskou veřejnost a podporuje rozhodnutí pomáhat závětí.

Dlouhých 19 let
činnosti nadace

25+ podpořených
skautských kluboven

300+ podpořených
jiných projektů

Běžící projekty, které můžete podpořit.

Aktuality. Ať víte, co se u nás děje